Horeca vrieskasten kunnen je onderneming maken of breken

horeca vrieskast

Horeca vrieskasten zijn een van de belangrijkste onderdelen van wat het ‘motorblok’ van elk restaurant genoemd kan worden: de keuken. Hier worden alle verse ingrediënten bewaard die je als horecaondernemer gebruikt (als kok) of door je keukenpersoneel laat gebruiken om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren voor je klanten. Omdat dit enorm veel invloed heeft op de mate waarin je voedsel in de smaak zal vallen, moet je je ingrediënten goed bewaren. Dit doe je uiteraard in een vrieskast van goede kwaliteit. Maar met het aanschaffen van een goede vrieskast ben je er natuurlijk nog niet. Ook hygiëne is bijzonder belangrijk.

horeca vrieskast

Hoe houd je je vrieskast schoon?

Het goed schoonhouden van je vrieskast heeft nogal wat voeten in de aarde, maar draait uiteindelijk niet zozeer om ingewikkelde schoonmaaktechnieken, als wel om discipline en routine. Zorg dat je met regelmaat je vrieskasten schoonmaakt, zo voorkom je aangekoekte resten van etenswaren en ga je de vorming van bacteriën tegen. Daarnaast moet je afscheid durven nemen van etenswaren die je niet meer kan gebruiken. Uiteraard is dit zonde, want het kost veel geld. Gelukkig betekent onbruikbaar eten niet altijd bedorven eten. Als het er niet meer mooi uitziet en dus niet meer geserveerd kan worden, wil dat niet zeggen dat het niet meer eetbaar is. Doneer het dan zeker aan voedselbanken!