Stop de bloeding training bij veiligheidstrainingen

Heeft iemand een bloeding, weet je dan wat je moet doen? Door training te volgen van veiligheidstrainingen, ben je hierop voorbereidt

Stop de bloeding, dat is belangrijk als een een persoon aan het bloeden is, die persoon mag namelijk niet doodbloeden, want bij een ernstig ongeval, calamiteit of zelfs een aanslag, duurt het wel even voordat hulpdiensten ter plaatse zijn. De omstanders zijn de enigen die direct aanwezig zijn en kunnen helpen, stop de bloeding wordt dan gerealiseerd door de omstanders. 112 moet natuurlijk meteen gebeld worden en tijdens dat je moet wachten kun je stop de bloeding realiseren. Stop de bloeding: druk de wond dicht! Het maakt niet uit wat voor een soort iets je gebruikt om een bloeding te laten stoppen. Stop de bloeding is de prioriteit. Pak dus een kledingstuk of iets dergelijks en druk het op of zelfs in de wond. En houd die druk vast tot er hulp is. Zolang het bloedverlies maar afneemt of zelfs stopt. Daarmee wint het slachtoffer kostbare minuten. Zonder deze hulp, kan een mens namelijk doodbloeden voordat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Mijn ervaring

Ik heb besloten ook een keer een training te doen, dit omdat je nooit weet wat je tegen gaat komen. Voor het geval dat er iets gebeurt een keer op straat, dan weet ik tenminste hoe ik die persoon kan helpen. Ik weet door de training ook rustig te blijven en daar ga ik al heel ver mee komen. De training was erg duidelijk en ik ben blij dat ik de training wist te kunnen volgen. Ik raad dit zeker ook aan andere mensen.